اخبار

اخترشناسان نزدیکترین سیاه چاله را به زمین پیدا کردند

سیاه چاله

تقریباً اما نه کاملاً به موقع برای هالووین، اخترشناسان روز جمعه اعلام کردند که نزدیکترین سیاه چاله شناخته شده را کشف کرده اند. این یک غول بزرگ است، پوسته ای از پوچی خمیازه می کشد که 10 برابر خورشید جرم دارد و به همان اندازه که زمین از ستاره ما دور است از ستاره خود دور می شود.

اما نگران نباشید: این سیاه چاله در فاصله 1600 سال نوری از ما، در صورت فلکی Ophiuchus قرار دارد. نزدیکترین سیاهچاله شناخته شده بعدی در فاصله 3000 سال نوری از ما در صورت فلکی مونوسروس قرار دارد. چیزی که این سیاهچاله جدید را از 20 سیاهچاله دیگر که قبلاً در کهکشان راه شیری شناسایی شده متمایز می کند، علاوه بر مجاورت آن، این است که هیچ کاری انجام نمی دهد ستاره نزدیک را به هلاکت نمی کشاند، به طور گرانشی همه چیز اطراف را مصرف نمی کند. بلکه سیاهچاله خفته است، قاتل خاموشی که منتظر جریان های فضا برای تغذیه آن است.

سیاه چاله ها اجسامی به قدری متراکم هستند که بر اساس نظریه نسبیت عام انیشتین، حتی نور نیز نمی تواند از آنها بگریزد. این آنها را به جذاب ترین و خشن ترین پدیده های طبیعت تبدیل می کند. هنگامی که آنها تغذیه می کنند، می توانند به درخشان ترین اجرام در جهان تبدیل شوند، زیرا گاز، غبار و ستارگان حتی کوچکتر پاره می شوند و تا حد تابش گرم می شوند و با نزدیک شدن به دروازه های ابدیت انرژی به بیرون می ریزند.

بیشتر هر کهکشانی دارای یک سیاهچاله بسیار پرجرم میلیون ها یا میلیاردها برابر جرم خورشید است. دانشمندان مطمئن نیستند که از کجا آمده اند. تصور می‌شود سیاه‌چاله‌های کوچک‌تر از ستارگان عظیمی که به پایان عمر هسته‌ای خود رسیده‌اند و فرو ریخته‌اند، شکل می‌گیرند. احتمالا میلیون ها سیاهچاله در کهکشان راه شیری وجود دارد. آنها معمولاً خود را با پرتوهای ایکسی که در سیستم‌های دو ستاره‌ای از همراهان خود خارج می‌کنند، می‌شناسند.

دکتر البدری و تیمش ستاره‌ای را شناسایی کردند که تقریباً مشابه خورشید ما بود، که به طرز عجیبی می لرزید، گویی تحت تأثیر گرانشی یک همراه نامرئی. برای بررسی بیشتر، محققان تلسکوپ Gemini North را در بالای Mauna Kea در هاوایی هدایت کردند، که می‌توانست سرعت و دوره این تاب خوردن را اندازه‌گیری کند و بنابراین جرم نسبی اجرام درگیر را تعیین کند. این تکنیک مشابه فرآیندی است که طی آن اخترشناسان تکان‌های ستارگان را برای تشخیص وجود سیارات فراخورشیدی در مدار آن تجزیه و تحلیل می‌کنند – به جز این بار که معدن بسیار بزرگ‌تر بود.

نتایج آنها و محاسبات بعدی با یک سیاهچاله با جرم 10 خورشیدی که توسط ستاره ای شبیه به ستاره ما به دور آن می چرخد، مطابقت داشت. نام آن را Gaia BH1 گذاشتند.

دکتر البدری در این خبر گفت: «این سؤالات زیادی را در مورد چگونگی شکل‌گیری این سیستم دوتایی و همچنین تعداد زیادی از این سیاه‌چاله‌های خفته در آنجا ایجاد می‌کند.»

سایت نوین پرداز مفتخر است انواع نیازهای کامپیوتری شما را با بهترین گارانتی های موجود در ایران برای شما دوست داران حوزه دیجیتال فراهم کند. شما میتوانید به راحتی این قطعات کامپیوتر و شبکه خود را از سایت نوین پرداز خریداری کنید و یا برای مشاوره بهتر با مشاورین ما در نوین پرداز تماس حاصل نمایید. شماره تلفن های تماس : ۰۲۱۸۸۲۲۸۴۱۷ – ۰۲۱۸۸۲۲۶۲۶۴  و همچنین با چت آنلاین و یا ایمیل با ما در تماس باشید تا در کمترین زمان نیاز شما را برطرف نماییم.

دیدگاهتان را بنویسید